Mosogatógép választás napjainkban

A háztartásokba, lassan de annál biztosabban kezd beszivárogni a mosogatógép. A választék óriási, a döntést pedig a vásárlónak kell meghoznia, mert egyéni igényeket tudnak kielégíteni. Ilyen például a halk működés, az energiatakarékosság, vagy a méret. Nézzünk pár szempontot részletesen!

Mosogatógép választás napjainkban

A legfontosabb természetesen a méret.

Létezik pult alá helyezhető, vagy asztali, ezekre jellemző, hogy kevesebb teríték fér el bennük (6-8). A keskeny fajta már több terítéket bír el (9-10), a normál pedig a legtöbbet (12).

A méret azért fontos, mert a rendelkezésre álló helyet sajnos nem lehet megváltoztatni, illetve be kell tudnia illeszkedni a meg lévő konyhába. Emellett a felhasználási igény is minden esetben változó, függően a háztartás méretétől, milyen gyakori használatot kell majd végeznie.

A másik fontos szempont a teljesítmény és a fogyasztás. A magasabb energiaárak mellett ez nem elhanyagolható kritérium a választáskor.

Számít a vízhasználat és az áramfogyasztás mennyisége, a szárítási hatékonyság, a terítékszám.

Programok

Általában 4-5 programmal tudnak működni a mosogatógépek, természetesen fellelhető ettől többel rendelkező is. Van normál, intenzív, gyors, kímélő, öblítő és ECO program.

Kijelző

Az alap gépeknél csak jelzőfények vannak, míg a komolyabbaknál már digitális kijelző. A programok bővülése mellé, természetesen nagyobb kijelző kell, mert elég sok információról kell tájékoztatást adnia.

Tartozék és alkatrész utánpótlás

Lényeges szempont, hogy a kiszemelt készülékhez kaphatóak legyen pótalkatrészek és tartozékok. Például a mosogatógép szigetelések, görgők, kosarak, kapcsolók és persze a mosogatógép szűrők is. Például Bosch mosogatógép szűrő itt tekinthető meg.

Az alkatrész pontos beazonosítása néha szakértelmet követel meg így ha nem boldogul érdemes a szakeladót megkérdezni, hogy melyik a helyes termék az Ön készülékéhez.